Da hendes stemme betød noget, stemte hun med flokken

Venstres Birgitte Josefsen stemte i dag nej til et forslag fra oppositionen om at genindføre gruppeeksamener i den danske undervisningsektor

Slettet Bruger,

18/01/2008

Venstres Birgitte Josefsen stemte i dag nej til et forslag fra oppositionen om at genindføre gruppeeksamener i den danske undervisningsektor. Den nordjyske Venstre-kvinde havde ellers tidligere stemt for et identisk forslag, men det var før valget, hvor det ikke medførte omkostninger for regeringen - og dermed heller ikke omkostninger for hende selv - fordi hun ikke var tungen på vægtskålen.

I regeringspartierne er det en yndet disciplin blandt mange at markere sin "selvstændighed", når det er ikke betyder noget, om de stemmer det ene eller det andet. Ingen i regeringspartierne har i den borgerlige regerings levetid ønsket at gå egne veje, hvis det faktisk kunne føre til, at de fik gennemført deres politik.

Når Birgitte Josefsen stemte imod et forslag, hun tidligere har stemt for, må der foregå gruppepres i Venstre, mener Socialdemokraterne:

"Frihedens fakkel er blevet sænket betydeligt og trynet af gruppepres i Venstre," siger folketingsmedlem Rasmus Prehn ifølge berlingske.dk.

[email protected]

Kilde: