Døren smækker for ulovlig statsstøtte til fængselsforbund

I årevis har Kriminalforsorgen under Justitsministeriet betalt lønnen for ledelsen i Dansk Fængselsforbund, men det stopper nu fra den 31

Slettet Bruger,

20/05/2008

I årevis har Kriminalforsorgen under Justitsministeriet betalt lønnen for ledelsen i Dansk Fængselsforbund, men det stopper nu fra den 31. august, skriver Jyllands-Posten. Udbetalingen af skattekroner til drift af fagforeninger er nemlig ulovlig, lyder det fra Personalestyrelsen i staten.

Kim Østerby, der er formand i Dansk Fængselsforbund, er en af dem, der har fået sin løn på 463.680 kr. inklusiv pension fra Kriminalforsorgen. De penge må forbundet nu selv betale, ligesom forbundet fremover selv må afholde lønninger til tre faglige sekretærer og formanden for lederforeningen.

"Det er ikke mere alvorligt end, at så må vi tale med medlemmerne om, at de skal betale noget mere. Men foreløbig kan jeg ikke kommentere noget, som jeg ikke officielt ved endnu," siger Kim Østerby til Jyllands-Posten.

Opsigelsen af de gamle aftaler kommer, efter at Personalestyrelsen har indskærpet over for direktionen i Kriminalforsorgen, at udbetalingerne af løn til forbundsledelserne strider mod loven. Det ville Kriminalforsorgens vicedirektør, Ole Hansen, ikke anerkende, da ordningen i marts for første gang mødte kritik i Jyllands-Posten. Dengang skrev han i en mail:

"Det er direktoratets klare opfattelse, at vi på denne måde bedst kan fremme de visioner og den strategi, vi har for Kriminalforsorgen især på arbejdsmiljøområdet. Kriminalforsorgen følger statens overordnede regler for samarbejdet mellem ledelsen og faglige organisationer og tillidsrepræsentanter. Vi følger den danske model, hvor samarbejdet mellem ledelsen og tillidsfolk er et helt naturligt og anerkendt element både på det offentlige og private arbejdsmarked."

Samtidig med ledelsen i Dansk Fængselsforbund må også tre formænd fra mindre forbund vinke farvel til lønudbetalingerne fra Kriminalforsorgen, erfarer Jyllands-Posten.

[email protected]

Kilde: