Dømte bandemedlemmer skal i fængsel med det samme

44 rockere og bandemedlemmer venter i øjeblikket på at komme i fængsel, selv om de har modtaget deres dom

Slettet Bruger,

29/03/2009

44 rockere og bandemedlemmer venter i øjeblikket på at komme i fængsel, selv om de har modtaget deres dom. Men det skal der laves om på, mener justitsminister Brian Mikkelsen, der i næste uge fremlægger et nyt initiativ, der skal gøre det lettere at varetægtsfængsle umiddelbart efter fældende dom, forhindre at kriminelle med bandetilknytning får mulighed for at afsone i hjemmet med elektronisk fodlænke og generelt indkalde dømte rocker- og bandemedlemmer hurtigere til afsoning. Det skriver politiken.dk.

"Ingen kan være i tvivl om, at jeg ser på situationen omkring den verserende bandekonflikt med den allerstørste alvor. Det er nødvendigt at gribe til ekstraordinært skrappe midler over for de stridende grupper«, siger Brian Mikkelsen til politiken.dk.

Justitsministeren var til samråd om sagen i Folketingets Retsudvalg i torsdags. Her kunne han oplyse, at antallet af dømte bandemedlemmer på fri fod var steget fra 28 ved en optælling i februar til de nuværende. Det var dog ikke muligt fra Rigspolitiets opgørelse at se, om de dømte havde begået ny kriminalitet, mens de har ventet på afsoning.

[email protected]

Kilde: