Dømte bandefolk på fri fod

København plages for tiden af bandekrig, men flere af de involverede er dømte og burde i dag sidde i fængsel

Slettet Bruger,

19/03/2009

København plages for tiden af bandekrig, men flere af de involverede er dømte og burde i dag sidde i fængsel. Det skriver Berlingske Tidende.

I alt 28 personer fra Hells Angels, AK81, Bandidos og de stærkeste indvandrerbander ventede i februar på at afsone en fængselsdom. Det fremgår ifølge af Berlingske Tidende af Rigspolitiets offentliggjorte status over rocker- og bandemiljøet.

Kriminalforsorgen understreger, at der ikke mangler plads i de lukkede fængsler. Den manglende afsoning skyldes derimod enten, at politiet ikke har sendt sagerne til Kriminalforsorgen endnu, at personerne endnu ikke er blevet indkaldt til afsoning eller at personerne helt er blevet udeblevet fra afsoning.

Venstres retsordfører Kim Andersen kalder situationen "uacceptabel". Den betragtning støtter både Socialdemokraterne og Dansk Folkeparti.

"Det er jo pinligt. De her folk skal starte deres afsoning fra dag ét, for det her er krænkende for retssikkerheden," siger Socialdemokraternes Karen Hækkerup til Berlingske Tidende.

Formanden for Retsudvalget, Dansk Folkepartis Peter Skaarup, er enig:

"De skal selvfølgelig ikke rende rundt på fri fod lige nu, hvor bandekrigen er oppe at køre."

Justitsminister Brian Mikkelsen vil straks forsøge at løse problemet.

"Det handler om at få dem væk fra gaden. Vi er i en ekstraordinær situation, og udgangspunktet er, at de skal i fængsel så hurtigt som muligt," siger han til Berlingske Tidende.

[email protected]

Kilde: