DUF-generalsekretær går af i protest mod fråds

Generalsekretær i Dansk Ungdoms Fællesråd (DUF), Kim Mørch Jacobsen, stopper, selvom han kun har været på posten i tre måneder, skriver Ritzaus Bur...

Slettet Bruger,

25/02/2009

Generalsekretær i Dansk Ungdoms Fællesråd (DUF), Kim Mørch Jacobsen, stopper, selvom han kun har været på posten i tre måneder, skriver Ritzaus Bureau. Årsagen er, at han ikke vil tage ansvar for de økonomiske dispositioner i organisationen, som får størstedelene af sine indtægter fra danskernes indsatser hos det monopolbeskyttede og offentlige ejede Danske Spil.

"Jeg var meget stolt af at blive udpeget til generalsekretær for de unges foreninger. For at fremme demokrati og unges vilkår. Nu har jeg kigget noget nærmere på, hvad der er foregået i DUF. Og hvad der foregår. Det er jeg ikke tryg ved. På den baggrund har jeg besluttet, at det vil jeg ikke lægge navn til," lyder det ifølge Ritzau fra den afgående generalsekretær.

Han løfter også sløret for, at hans utilfredshed skyldes dispositioner, der har karakter af fråds.

"Jeg vil opfordre til, at Rigsrevisionen ser nærmere på sagen. Og på alle bilag. Jeg synes, at ungdomsarbejdet i Danmark ikke består af fede middage i hovedstaden. Men i spændende arbejde i de lokale foreninger rundt omkring i Danmark," siger Kim Mørch Jacobsen.

[email protected]

Kilde: