DUF-formand fik togkort til 37.000

DUF-toppen har ikke kun brugt mange penge på transport i hyrevogne

Slettet Bruger,

18/03/2009

DUF-toppen har ikke kun brugt mange penge på transport i hyrevogne. Formanden Martin Justesen bevilgede for nylig sig selv et årskort til DSB til en værdi af 37.000 kroner. Det skriver bt.dk. Årskortet blev indkøbt kort tid før, Justesen skulle genoptage sine studier på Journalisthøjskolen i Århus, mens hans kæreste blev tilbage i parrets fælles lejlighed.

Over for bt.dk afviser Justesen at togkortet blev anskaffet for at mildne hjemveen og kalder indkøbet "fuldt ud rimeligt".

"Det har jeg gjort ud fra den betragtning, at jeg som formand skal være mest muligt til stede i København og så fleksibel som mulig," siger han i en skriftlig kommentar til bt.dk.

DUF's generalsekretær Kåre Månsson forklarer, at hans forgænger har beregnet, at årskortet ville være den billigste løsning for DUF, da Justesen skulle rejse flittigt i DUF-regi. En forklaring, forgængeren Kim Mørch Jørgensen dog afviser.

"Det passer ikke. Jeg har ikke regnet på det. Jeg fik bare en ordre om at købe et DSB-kort til formanden," siger han til bt.dk.

En enkeltbillet mellem Århus og København koster 325 kroner. Dermed kan man købe 114 enkeltbilletter for 37.000 kroner.

[email protected]

Kilde: