DSB 500.000 timer forsinket

Slettet Bruger,

19/06/2007

I en tid hvor der tales så meget om at øge udbuddet af arbejdskraft, må en stor gruppe danskere vente lang tid på perronen blot for at komme til deres arbejdsplads. De obligatoriske sommerforsinkelser hos DSB ventes i år at nærme sig en halv million timer, fremgår det af et svar fra trafikminister Flemming Hansen til den socialdemokratiske trafikordfører, Magnus Heunicke, ifølge Nyhedsavisen.

"Hvis hver enkelt ventende har en timeløn på 150 kroner, koster det jo sammenlagt 74 millioner," regner Heunicke sig frem til.

Regeringen har ellers sammen med Dansk Folkeparti og Det Radikale Venstre afsat 4,7 milliarder kroner til forbedringer, så skinnerne kan stå imod solens stråler.

"Men det tager tid at få arbejdet udført, og næste sommer og næste igen er der nok også ventetid. Men der er lys for enden af tunnelen," udtaler Venstre trafikpolitiske ordfører Kristian Pihl Lorentzen.

DSB har afsat en million kroner til at forsyne særligt hårdt ramte passagerer med is og drikkevarer, mens de venter på toget.

mol

Kilde: