DSB 1: Mest for snobber

Af Ole Birk OlesenDer er ingen garanti for, at man har plads til at arbejde, når man kører med DSB, selvom man måtte tro, at man har betalt for det

Slettet Bruger,

17/01/2008

Af Ole Birk Olesen

Der er ingen garanti for, at man har plads til at arbejde, når man kører med DSB, selvom man måtte tro, at man har betalt for det. En billet fra København til Århus koster f.eks. 151 kroner mere på 1' end på standard, men så får man også normalt et større bord at arbejde ved og mere plads mellem stolene. Men ikke altid.

"Når vi kører lyntog, så er efterspørgslen på 1' så stor, så vi flytter 'gardinet', ligesom man gør i flyene. Så flytter vi det ned til det, der før var hvileplads på standard," fortæller produktchef Birgit Lehrmann fra DSB til 180Grader.dk.

DSB skriver ganske vist om 1', at man skal vælge det, "når du ønsker at udnytte din rejsetid optimalt. DSB 1' er skræddersyet til dig, der rejser med InterCity og InterCityLyn i arbejdssammenhæng". Men på de klapborde, som man har foran sig, når man ikke har været så heldig at få en "rigtig" 1'-plads, kan der kun meget vanskeligt stå en bærbar computer, idet sædet foran forhindrer at man kan vippe skærmen til optimal position.

Alligevel fastholder DSB, at der er tale om et tilbud til den arbejdende rejsende.

"Vi skriver jo ikke noget sted, at man får ekstra plads. Det er helt på linje med, hvad man gør i andre transportselskaber, hvor man flytter gardinet alt efter udbudet. Det gør man jo også i flyene," siger Birgit Lehrmann.

Har I fået det kommunikeret godt nok ud, at man ikke længere kan være sikker på at få ekstra plads, når man betaler ekstra?
"Vi har slet ikke slået på det med ekstra plads i vores markedsføring i meget lang tid. Nu kører vi på, at det er et tilbud om at komme til at sidde med andre ligesindede med et højere serviceniveau."

Så det er et tilbud til snobberne? Dem der er ligeglad med, hvad de får, bare de kan få lov til at sidde sammen med folk, der ligner dem?
"Ja! Spejler sig ..."

Hvad siger du?
"Ja, så kan man jo spejle sig i hinanden. Nej, man er i hvert fald sikker på, at der måske ikke er så mange børn på 1'. Familieafsnittet er lagt helt modsat af 1'-afsnittet, netop for at skabe lidt større ro end andre steder," siger Birgit Lehrmann og pointerer, at tilbudet også omfatter f.eks. adgang til avis, gratis te, kaffe, vand og et morgenrundstykke.

[email protected]

Kilde: