DRs bestyrelse skal kigge på Ellemann-sag

DR skal ikke være med til at sprede falske påstande om Muhammed-krisen

Slettet Bruger,

13/01/2008

DR skal ikke være med til at sprede falske påstande om Muhammed-krisen. Derfor vil Ole Hyltoft, der er medlem af DR's bestyrelse, give Jyllands-Posten mulighed for at kommentere den fejlagtige påstand. Det skriver avisen på sin egen hjemmeside, jp.dk.

I en foredragsrække, som i øjeblikket sendes på P1, læser den tidligere udenrigsminister Uffe Ellemann-Jensen op af sin erindringsbog, "Vejen jeg valgte". I bogen beskylder Ellemann Jyllands-Posten for at have bestilt karikaturer af Muhammed. En anklage, der afvises af Jyllands-Posten.

"Når DR sender det afsnit af Uffe Ellemann-Jensens foredrag, hvor der fremkommer en forkert påstand om, at Jyllands-Posten bestilte karikaturer og ikke bare tegninger af profeten Muhammed, bør Jyllands-Posten have mulighed for at kommentere det," siger Ole Hyltoft til jp.dk.

Danmarkshistorien
DR's generaldirektør, Kenneth Plummer, har tidligere afvist at rette fejlen, da han mener, at foredragsserien kan sammenlignes med debatprogrammer, og at DR derfor ikke har pligt til at gribe ind eller påpege eventuelle fejl. Den forklaring afvises dog af Ole Hyltoft.

"Almindelige debatindlæg skal ikke kommenteres eller dementeres af modparten. Men sagen med tegningerne er den største udenrigspolitiske krise, Danmark har haft efter Anden Verdenskrig. Det, som DR gør, er at lave et stykke danmarkshistorie, en dokumentation, der vil overgå til Danmarkshistorien. Når så Uffe Ellemann-Jensen siger noget, der ikke er korrekt, undsiger han Danmarks udenrigspolitik på et meget væsentligt punkt. Derfor har jeg skrevet til Kenneth Plummer, og derfor vil jeg tage sagen op i bestyrelsen," siger Ole Hyltoft.

"Ikke et bestyrelsesanliggende"
Bestyrelsesformand Mogens Munk-Rasmussen mener ikke, at det er op til DR's bestyrelse at blande sig i sagen.

"Jeg påskønner Ole Hyltoft store engagement i DR's bestyrelse. Men redaktionelle beslutninger hører under den daglige ledelse og dermed under generaldirektøren. Det er ikke et bestyrelsesanliggende."

"Jeg synes, at Kenneth Plummer allerede har givet et fyldestgørende svar. Det må nu være en sag mellem Flemming Rose (Jyllands-Postens kulturredaktør, red.) og Uffe Ellemann-Jensen. Jeg kan naturligvis ikke forhindre, at Ole Hyltoft taler om det i bestyrelsen, men det er ikke en sag, vi vil behandle yderligere," siger Mogens Munk-Rasmussen til jp.dk.

[email protected]

Kilde: