DR vil ikke rette fejl

På P1 beskylder tidligere udenrigsminister Uffe Ellemann-Jensen Jyllands-Posten for selv at have været skyld i Muhammed-krisen ved at bestille kari...

Slettet Bruger,

12/01/2008

På P1 beskylder tidligere udenrigsminister Uffe Ellemann-Jensen Jyllands-Posten for selv at have været skyld i Muhammed-krisen ved at bestille karikaturer af Muhammed. Avisen afviser beskyldningerne, men DR vil ikke rette påstanden. Det beretter Jyllands-Postens hjemmeside, jp.dk.

Over ti afsnit læser den tidligere minister op af sin erindringsbog, "Vejen, jeg valgte", hvori han hævder, at Jyllands-Posten ikke blot bestilte tegninger af Muhammed, men ligefrem bad tegnerne om karikaturer.

"Denne påstand ligger desuden til grund for Uffe Ellemann-Jensens anklage om, at jeg og avisen var ude i en bevidst provokation for at krænke muslimers religiøse følelser. Påstanden er forkert, og det kan dokumenteres," siger Jyllands-Postens kulturredaktør, Flemming Rose, ifølge jp.dk.

Har ikke pligt til at rette fejl
DR's generaldirektør, Kenneth Plummer, har i et svar til Flemming Roses klage oplyst, at Uffe Ellemann-Jensens foredrag må sammenlignes med debatprogrammer, og at DR i sådanne tilfælde ikke har pligt til at rette eventuelle fejl.

"Selv om din antagelse vedr. formuleringen om bestillingen af tegningerne skulle vise sig at holde stik, må det være inden for rammerne af en fri debat at videregive sådanne udsagn," skriver Kenneth Plummer og henviser til Pressenævnet eller domstolene. Han ønsker ikke at afgive yderligere kommentarer.

"Uetisk DR"
Jyllands-Postens ansvarhavende chefredaktør, Carsten Juste, svarer, at DR viderebringer en faktuel forkert oplysning, som alle ordentlige medier normalt vil rette uden videre. Det handler ikke om debat, siger han.

"Jeg ved godt, at den i andre sammenhænge meget fejlfølsomme Ellemann-Jensen har en lav moral, men at DR som statsinstitution ikke følger simple etiske spilleregler undrer mig trods alt," siger Carsten Juste ifølge jp.dk og tilføjer, at avisen vil forfølge sagen.

[email protected]

Kilde: