DRs seerredaktør frifinder Jeppe Nybroe

Slettet Bruger,

10/12/2007

Dagen efter Jeppe Nybroes fratrædelse bad DRs direktion lytternes og seernes redaktør Jacob Mollerup om at undersøge, om Jeppe Nybroe havde lavet flere vildledende indslag, end de, der havde været fremme.

Det tidligere DKP-medlem og højskoleunderviser i DDR, nu lytternes og seernes redaktør på DR, har afleveret redegørelse til direktionen. Redegørelsen er blevet til på baggrund af interviews med 16 redaktører og journalister på TV-Avisen samt gennemgang af en lang række nyhedsudsendelser med Jeppe Nybroe.

"Gennemgangen omfatter enkelte tilfælde, hvor Nybroe har haft en tendens til at overdramatisere historier. Men det har ikke haft en karakter, som gør det relevant at rette fornyet kritik mod ham," konkluderer Mollerup i redegørelsen.

Jeppe Nybroes tidligere chef, Divisionschef for DR Nyheder Ulrik Haagerup, er glad for, at redegørelsen ikke rejser ny kritik af Jeppe Nybroe.

"Det glæder mig, at den interne undersøgelse ikke belaster Jeppe Nybroe yderligere. Både DR og han har brug for, at der nu kan sættes et punktum i denne sag. Jeg opfatter fortsat Jeppe Nybroe som en talentfuld journalist og et ordentligt menneske, som jeg ønsker alt godt i fremtiden," siger Ulrik Haagerup.

Jeppe Nybroe løj tidligere på året for åben skærm, da han fortalte seerne, at han viste dem billeder af danske soldater på vej ud af Irak. Soldaterne var imidlertid på vej ind. Det udløste dog ikke en fyreseddel, men en tvungen orlov til Nybroe og en plan fra ledelsen for at bringe han tilbage på skærmen.

Men da Jyllands-Posten sidenhen fandt eksempler på endnu en manipulation fra Nybroes side, endte det med en afskedigelse.

[email protected]

Kilde: