DR-bygning bliver måske aldrig tæt

Slettet Bruger,

04/12/2007

I over et år har DR's dyre byggeri på Ørestaden været så utæt, at medarbejderne får udleveret tæpper for at kunne holde varmen. Entrepenøren MT Højgaard er i gang med at tætne glaspartierne, men han vil ikke garantere, at det dermed er slut med træk i DR-bygningen. Det skriver Politiken.

"Vi retter de ting, som ligger på vores skuldre. Men det er ikke ensbetydende med, at huset nødvendigvis bliver tæt - vi retter ikke på de ting, som ligger på DR's skuldre med hensyn til den måde, huset er projekteret og planlagt på," siger koncerndirektør Jens Bak-Nyhus til Politiken.

Lemme må tapes til
Blandt problemerne i nyhedshuset er blandt andet 10-15 ruder, som er utætte, mangelfuld isolering og utætte brandlemme, som må tapes til. Men entrepenøren vil ikke tage ansvaret for selve konstruktionen af facaden, som DR har bestilt.

"For selv om vi retter de 15 utætte vinduer, er det ikke sikkert, at man får et tæt hus. Det er jo DR selv, som har planlagt og projekteret, hvordan facaden skal laves og sættes op og hænge sammen med den øvrige del af huset," siger han.

Det har ikke været muligt for Politiken at få en kommentar fra projektdirektør i DR Byen, Finn Gjørret.

[email protected]

Kilde: