DR: Ærgerligt med faldende seertal - men licensen er den samme

Slettet Bruger,

04/07/2007

Af Ole Birk Olesen

Nyheden om de faldende seertal for Danmarks Radios to tv-kanaler ærgrer underdirektør Merethe Eckhardt fra DR Medie. Men et forsigtigt gæt er, at det ærgrer danskerne mindst lige så meget, at de skal betale samme licens, selvom de i stigende grad fravælger DR.

Merethe Ekhardt, I har kørt licenskampagner på tv med det budskab, at licens er en noget for noget-ting - altså, når man vil se DR, så skal man også betale for det, ellers er man en patetisk nasser. Nu viser det sig så, at folk er begyndt at se meget mindre tv fra DR - skal de så ikke også betale mindre? Ellers er det vel jer, der er de patetiske nassere?
"DR er i en brydningstid, og noget af det, der sker, er, at seerne i højere grad vil se tilbud, som er specielt skræddersyede til dem. Derfor glæder vi os over, at vi fra 2009 med det digitale sendenet får mulighed for at skræddersy tilbud til særlige målgrupper og dermed gøre det, som vi synes er det vigtigste, nemlig at lave noget for alle. DR skal betyde noget for alle og have et tilbud til alle."

Det lyder som en besværgelse - virkeligheden er, at danskerne for tiden ser mindre tv hos jer. Hvorfor skal de så betale det samme? Husk på, at det er jer selv, der har belært danskerne om, at de skal betale licens, fordi de ser jer, og ellers er det nasseri. Nu ser de jer mindre, men så skal de vel også betale mindre?
"Men DR skal være noget for alle, og det er vi allerede, og vi arbejder på at blive ved med at være det. Vi har en mangfoldig palette af medietilbud. Vi har både vores hovedkanal DR1, som absolut er lokomotivet, men vi har også DR2 og en mængde af radiokanaler, så vores samlede medieudbud skal være noget for alle."

Ok, men du forholder dig jo ikke rigtigt til det, jeg siger. Du fortæller bare, hvordan det skal være for DR i en ideel verden. Faktum er, at folk ser mindre tv hos jer. Kan jeg få dig til at forholde dig til, at I i en kampagne har fortalt folk, at de er patetiske nassere, hvis de bruger jeres produkt uden at betale for det - men at virkeligheden nu er at folk i mindre grad bruger jeres produkt, men alligevel skal betale det samme? Er det så ikke jer, der er de patetiske nassere?
"Nej, det kan du ikke, for jeg mener ikke, at de får færre produkter, for de får en bred vifte af produkter stillet til rådighed."

Man får også en bred vifte af produkter tilbudt, hvis man går en tur ned af Strøget, men det er først, når man faktisk tager imod et af tilbudene, at man skal betale. Og statistikken viser altså, at danskerne ikke i samme omfang vil have jeres tv, som de ville tidligere.
"Den statistik handler om DR1 og DR2, men vi har jo en bredere vifte af produkter. Vi har også P1, P2, P3 og P4 og dr.dk f.eks., som samlet set skal ramme danskerne."

Men har I da en indikation af, at I har fået så mange ekstra radiolyttere, at de kan opveje faldet i tv-seere?
"Jeg har ikke set noget, der sammenligner de to ting, men jeg vil heller ikke lave den sammenkobling, for min pointe er, at DR skal have noget for alle på alle platforme. Så det er da under alle omstændigheder ærgerligt, at vi har de faldende seertal, og det skal vi have gjort noget ved," siger Merethe Eckhardt.

Kilde: