DR kaldte terror-tilhængere for moderate

DR er med til at legitimisere totalitære islamistiske holdninger

Slettet Bruger,

17/02/2008

DR er med til at legitimisere totalitære islamistiske holdninger. Det mener velfærdsminister Karen Jespersen (V), der undrer sig over, hvorfor den statsfinancierede kanal omtaler Islamisk Trossamfund som moderate. Det beretter Fyens Stiftstidende.

Betegnelsen fandt sted i et nyhedsindslag om de to terrormistænkte tunesere, hvor en journalist valgte at kalde Islamisk Trossamfund for en moderat forening.

"Det er formentlig ud fra et ønske om at være tolerant. Men DR ender i stedet med at være tolerant over for nogle intolerante holdninger," siger Karen Jespersen til Fyens Stiftstidende.

"Alle jøder ud af Israel"
Hun henviser til et fransk dokumentarprogram, der tidligere har afsløret, at Islamisk Trossamfund bekender sig til en egyptisk strømning, der hedder Det Muslimske Broderskab, som ofte anklages for at være antidemokratisk og kvindefjendsk.

Foreningen fik også problemer i januar, da formanden, Kasem Ahmed, over for Jyllands-Posten udtalte sin støtte til Hamas, der er på EU's liste over terrororgianisationer. Ved samme lejlighed forlangte formanden desuden alle jøder smidt ud af Israel.

Reaktionære holdninger
"Islamisk Trossamfund går ikke og smide med bomber, nej, men de repræsenterer nogle holdninger, der for mig er meget reaktionære. Der er DR simpelthen for naiv," siger Karen Jespersen og fortsætter:

"Hvis vi tror, at vi ved at stryge dem med hårene kan nedtone, hvor totalitære de er, så giver man dem mere magt og indflydelse."

DR undskylder
I DR beklager nyhedschef Ulrik Haagerup, at man fremstillede Islamisk Trossamfund som moderate.

"Karen Jespersen har for så vidt ret. Det er ikke op til os at sætte prædikater på partier eller organisationer - hverken hvor moderate eller hvor fundamentalistiske de er. Når vi har gjort det, kan det være med en sammenligning til for eksempel Hitzb ut-tahrir i baghovedet," siger Ulrik Haagerup til Fyens Stiftstidende.

[email protected]

Kilde: