DR i pinligt forsøg på Bush-mobning

Slettet Bruger,

23/09/2007

Af IKKEMIG 2

Der er endnu en gang grund til røde ører hos Danmarks Radio. En ganske tilforladelig udtalelse fra den amerikanske præsident George Bush blev i gårsdagens TV Avis fremstillet som 'endnu en bommert fra Bush'.

"Sydafrikas regering måtte i dag rykke ud med en forsikring om at tidligere præsident Nelson Mandela lever, og har det godt. Det blev nødvendigt, efter USA's præsident George Bush forleden, ved en fortalelse, kom til at antyde, at Mandela var død," sagde værten Mette Walsted Vestergaard i 18.30-udsendelsen med slet skjult skadefro.

Men i indslaget der fulgte, var Bush's budskab så tydeligt, at selv DR's egen oversætter havde fanget det.

Overført betydning
"Jeg hørte nogen sige: Hvor er Mandela? Men han er død, fordi Saddam Hussein dræbte alle Mandelaerne," lød meldingen fra den amerikanske præsident ifølge underteksterne.

Med andre ord sagde George Bush blot, at de mennesker, der som Mandela i Sydafrika kunne have forenet Irak, var blevet slået ihjel under Husseins styre. At Bush talte i overført betydning havde man ikke svært ved at se i blogland, hvor man nu morer sig gevaldigt over Mette Walsteds udtalelse.

"Ja, ups kan man vist kun sige," - som DR-værten bemærkede efter indslaget.

[email protected]

Kilde: