DR får næse for systematisk ulovlig licensopkrævning

Danmarks Radio må nu øjeblikkelig stoppe en helt systematisk, men ulovlig licensopkrævning fra danskere, der har købt et apparat, der kan være lice...

Slettet Bruger,

15/10/2008

Danmarks Radio må nu øjeblikkelig stoppe en helt systematisk, men ulovlig licensopkrævning fra danskere, der har købt et apparat, der kan være licenspligtigt, men ikke nødvendigvis er det, skriver Computerworld.

Efter at en borger har klaget til Folketingets Ombudsmand, der sendte klagen videre til Kulturministeriet, bliver den pågældende praksis nu stoppet.

"Det er rigtigt, at de forhandlerindberetninger, DR har fået, har ført til, at de, som ikke i forvejen var tilmeldt licens, modtog et brev med et girokort. Sådan har praksis været," siger Lotte Boas, leder af Licenskontorets kampagner, til Computerworld:

"Vi ser på sagen lige nu. Ingen kunder, der fremover bliver indberettet fra en forhandler, vil modtage et brev med et girokort. Det er slut nu - uanset hvordan vi har gjort hidtil."

Ifølge Licenskontorets kampagnechef er fremgangsmåden et levn fra dengang, hvor licensreglerne var anderledes.

"Inden medielicensen var det lidt nemmere at afgøre, hvad der var et licenspligtigt apparat, men principielt er det jo ikke længere en holdbar løsning, nu hvor købet af en pc ikke alene er licenspligtigt. Derfor tager vi Kulturministeriets pålæg til efterretning," siger Lotte Boas til Computerworld.

[email protected]

Kilde: