DR bruger tæpper mod kulden i milliardbyggeri

Slettet Bruger,

20/11/2007

Der har været skrevet meget om Danmarks Radios byggeri i Ørestaden. Fra en forventet pris på 3 mia. kr. i 1999 er prisen røget i vejret til 4,7 mia. kr., svarende til 5,5 mia. kr i 2007-priser, blandt andet på grund af DR Byens koncerthus, som oven i købet ikke er færdigbygget. Og nu viser det sig tilmed, at byggeriet er utæt, skriver politiken.dk. Avisen har fået fat i en mail fra DR' s miljøleder Marianne Fox til alle ansatte. Her skriver hun, at træk og kulde har "affødt alt for mange klager".

"Derfor vil vi tilbyde en nødløsning: Vi har indkøbt en større stak sorte fleece-tæpper til uddeling efter behov, så der kan ligge et tæppe ved de stole, som ofte er generet af træk og kulde," skriver hun i mailen.

Medarbejderne har levet under forholdene og uden tæpperne i et år nu. Og de er ved at være godt trætte af det.

"Det er korrekt, at man er nødt til at dele tæpper ud til medarbejderne, så de ikke skal blive forkølede af træk i det her såkaldte prestigebyggeri. Byggeledelsen lover bod og bedring, men jeg kan bare konstatere, at der ikke sker noget - altså andet, end at vi nu har fået nogle tæpper," siger fællestillidsmanden på TV-Avisen, Jørgen Laurvig til politiken.dk.

Ifølge Laurvig måtte to medarbejdere sygemelde sig sidste uge med henholdsvis mellemøre- og lungebetændelse.

"Jeg kan selvfølgelig ikke vide, om det kun var på grund af træk, at medarbejderne blev syge, men det har i hvert fald ikke hjulpet på tingene, udtaler Jørgen Laurvig til politiken.dk.

DR' s miljøleder Marianne Fox ønsker ikke at udtale sig om tæppeindkøbet. Og det vil kommunikationsdirektør Henriette Hald heller ikke, før hun har undersøgt sagen tilbundsgående.

[email protected]

Kilde: