DR betalte unges druktur

Slettet Bruger,

09/09/2007

Selvom Danmarks Radio kæmper med besparelser og dalende kvalitet, fandt man penge nok på kistebunden til at arrangere en fest for eleverne på Bornholms Gymnasium med mad, musik og alkoholudskænkning. Eleverne var kede af, at gymnasiets rektor havde aflyst den årlige skovtur, fordi der tidligere år var for megen druk. Men den beslutning var medarbejderne på DR uenige i.

"Vi tog kontakt til elevrådet og sagde, 'Skal vi ikke hjælpe med at stable en fest på benene?' Jo, det ville de da rigtigt gerne have, så vi kommer med noget mad, og vi har arrangeret, at nogen kommer med drikkevarer, og vi har fået noget musik ind," siger Thomas Zwicky, redaktør på DR's ungdomsprogram Skum, til TV2 Bornholm.

En medarbejder fra firmaet, der stod for udskænkningen, fortæller til TV2 Bornholm, at der blev serveret både øl og shots til festen, der foregik i det fri på Galløkken i Rønne.

Kendte ikke til alkohol
Rektor Finn Pedersen vidste godt, at DR ville stille musik og mad til rådighed for eleverne, men er overrasket over at høre, at der også blev serveret alkohol for de unge festdeltagere.

"Jeg synes det er usmageligt. Nu ved jeg jo ikke, om det er rigtigt, at der er blevet serveret alkohol, men hvis der er, synes jeg det er usmageligt," siger Finn Pedersen.

Og det er han ikke den eneste, der synes. Flere bornholmere er oprørte over de fulde unges opførsel på naturområdet, som er rekreativt område.

Knust glas
"Jeg tør ikke lufte min hund der mere. Der ligger knust glas, som den kan træde i," lyder det i en mail, som netavisen Bornholm.nu har modtaget.

"Jeg så en brandbil, der kom for at sprøjte med vand, køre hen over flasker, så de knuste. Jeg er forarget over, at der bruges skattepenge på sådan noget," lyder det fra en anden borger.


Borgerne har dog ikke betalt for arrangementet over skattebilletten. Det er blevet betalt over licensen til Danmarks Radio i stedet.

[email protected]

Kilde: