DR-underskud bliver endnu større end forventet

Slettet Bruger,

28/06/2007

DR mister penge hurtigere, end statsradiofonien kan nå at skrive de røde tal ind i regnskaberne. Ifølge den nyligt trykte årsrapport forventer den licensfinansierede mediemastodont et underskud på 185 mio. kr., men det tal holder ikke længere stik, siger økonomidirektør David Hellemann.

"Det bliver mere end det. Sådan så det ud, da regnskabet gik i trykken, men siden da har bestyrelsen behandlet et revideret budget, og nu er forventningen et underskud på 276 mio. kr.," siger David Hellemann til Børsen.

Han forklarer det med, at visse af de forsinkede projekter - bl.a. i DR Byen - først er udgiftsført i år, hvilket er med til at drive underskuddet i vejret. Kaos i DR Byen belaster regnskabet i to omgange. Først fordi det er blevet dyrere end forventer, og i anden omgang fordi forsinkelserne betyder, at man er nødt til at blive boende i de gamle lokaler.

Underskud i mange år fremover
"Det har gjort det dyrere, at vi er blevet nødt til at blive boende og dermed opretholde en dobbeltdrift. Selve underskuddet afspejler, at byggeriet er blevet dyrere end forventet," siger økonomidirektøren, der regner med, at der vil gå mange år, før DR's økonomi igen er på rette kurs.

"Spareplanen træder først rigtigt i kraft i 2008, og ifølge den skal vi helt frem til 2011, før økonomien er fuldt genoprettet. Men vi har hele tiden taget højde for det her regnskab i spareplanen, så den fortsætter som hidtil. Den er et svar på, hvordan får orden i økonomien," siger han.

mkr

Kilde: