DR-medarbejdere igen i arbejde

Slettet Bruger,

15/06/2007

Alle DR´s ansatte har fredag besluttet at genoptage arbejdet oven på gårsdagens overenskomststridige strejke. Men medarbejdernes samarbejdsudvalg, der senere i dag skal til møde hos DR´s ledelse er stadig alt andet end tilfreds, erfarer berlingske.dk.

Derfor vil medarbejderne stille krav på tre områder, hvor de mener, ledelsen bør oppe sig. For det første mener man, at ledelsen har svigtet aftaler om visse medarbejderes fratræden. For det andet savner man en fremtidsvision for, hvordan DR skal fungere i fremtiden. Tredje ben i kritikken er af den måde, ledelsen har skruet spareplanen på 286 millioner sammen på.

"Blandt andet har P1 Orientering selv peget på tre isolerede områder, som hver for sig ville kunne spare den halve million, som afdelingen skulle spare. Men i stedet for at gribe den fremstrakte hånd, vælger man at fyre to medarbejdere. Det vil sige, at man rent faktisk vælger at spare én million i stedet for den halve million, som var sparekravet. Det synes vi er utroværdigt, fordi vi er gået ind med åben pande for at finde de her penge. Og når vi så finder dem, vælger de alligevel at fyre, siger fællestillidsmand på TV-Avisen, Jørgen Laurvig.

Alle medarbejdere samles igen til møde på mandag klokken ni. Her vil man tage stilling til ledelsens svar på kritikken.

mol

Kilde: