DR-bestyrelse i strid efter terrorudtalelser

Slettet Bruger,

20/09/2007

Diskussionen om ytringsfrihed i DR er nu også kommet på bestyrelsesniveau. Bestyrelsesmedlem Ole Hyltoft tog for nylig tog afstand fra Jens Blauenfeldts udtalelse om angrebet på World Trade Center 9. september 2001 som han kaldte "rå" og "torskedum". Blauenfeldt var efter Hyltofts mening ikke egnet til at være studievært i DR længere og for de udtalelser modtog han en offentlig reprimande fra DR´s bestyrelsesformand Mogens Munk-Rasmussen. Det undrer Hyltoft, særligt fordi bestyrelsen på et møde for 16 dage siden diskuterede nye begrænsninger på, hvad medlemmerne må ytre sig om offentligt.

"Forslaget mødte modstand, kom aldrig til afstemning og må dermed siges at være faldet. Formanden forsøger nu med sin påtale at gennemføre en ensretning, som bestyrelsen har afvist. Det er ikke god formandsskik," siger Ole Hyltoft til Jyllands-Posten.

Hans synspunkt bakkes op af bestyrelseskollegaen Katrine Winkel-Holm.

"Jeg kalder det en mundkurv. Det er også det, han forsøger sig med her. Han har simpelthen ingen regler med sig. Det er en slags "Det synes han, og så skal vi gøre det". Det står hverken i loven eller forretningsordene,at man ikke må udtale sig," mener Winkel-Holm.

Formand afviser
Mogens Munk-Rasmussen mener dog ikke, at de to bestyrelsesmedlemmer har noget at have deres kritik i.

"Jeg har ikke givet nogen mundkurv på. Men når man påtager sig et bestyrelsesansvar i DR, accepterer man også de skrevne og uskrevne regler, der gælder for bestyrelsesmedlemmer i såvel private som offentlige virksomheder," udtaler Mogens Munk-Rasmussen.

[email protected]


Kilde: