DR-ansatte raser over TV2-koncert

Slettet Bruger,

27/11/2007

Efter omfattende fyringer og sparerunder følte flere DR-ansatte det som et slag i ansigtet, da deres arbejdsplads brugte en pæn sum penge på at afholde en koncert med bandet TV2. Det beretter dagbladet B.T.

Koncerten fandt sted i forbindelse med Aftenshowet på Rådhuspladsen i København. På DR's interne blog, DRåben, kritiseres koncerten som skjult erhvervsstøtte til TV2's pladeselskab, EMI.

"EMI får markedsført deres vigtigste juleplade kritikløst af DR med kæmpekoncert på Rådhuspladsen, betalt af DR," sagde musikproducer på DR musik, Martin Rostbøll, ifølge B.T.

Det kapitalistiske knæfald får også hårde ord med på vejen fra Kristian Leth, vært på musikprogrammet Liga på DR1.

Folkefest
"Man har klappet i og slået hælene sammen omkring, hvornår det passede pladeselskabet bedst, og så har vi ukritisk sagt ja tak uden at høre pladen," skriver han og henviser til det absurde i, at albummet på P4 og dr.dk/musik endda har fået dårlige anmeldelser.

Divisionschef for DR aktualitet, Lisbeth Lambert, afviser kritikken og påpeger, at TV2-koncerten var en folkefest og udtryk for public service.

"Det koster jo mange penge at levere tv og radio til danskerne. Vi foretager en prioritering. Jeg var der selv på Rådhuspladsen - det var en fantastisk oplevelse," siger Lisbet Lambert, der tror, at det er grebet ud af den blå luft, når Martin Rostbøll skriver, at koncerten kostede "i omegnen af en million". Lisbet Lambert kan dog ikke oplyse det præcise beløb over for B.T.

[email protected]

Kilde: