DJØF forundret over udenrigsminister

Slettet Bruger,

16/07/2007

Sagen om Bagmandspolitiets afhøringer af fire udenrigsministerielle embedsmænd tager ifølge epn.dk en ny drejning. Udenrigsministeriet har hidtil afvist at lade dem afhøre, fordi man har "valgt at tillæge hensynet til den enkelte medarbejder afgørende betydning"
Men det hensyn ønsker de fire slet ikke og deres fagforbund, DJØF, opfordrer nu udenrigsministeriet til at give Bagmandspolitiet frie hænder i efterforskningen.

"Vi kan ikke se, hvad der skulle begrunde, at embedsmænd ikke kan komme til at tale med bagmandspolitiet som led i efterforskningen, hvis bagmandspolitiet mener, der er behov for det," siger DJØF-formand, Per Hansen.

Den seneste tid har budt på megen debat om udenrigsministeriets rolle i opklaringsarbejdet af korruptionsskandalen om FN´s olie for mad-program. Venstres retspolitiske oprdfører, Birthe Rønn Hornbech, har kritiseret Per Stig Møller for at optræde "mindre begavet" i sagen, og strafferetsekspert og professor Gorm Toftegaard Nielsen har udtalt, at ministeriets fremgangs måde antyder, at man har noget, man ikke ønsker frem i lyset.

"Gorm Toftegaard Nielsen sætter ord på noget, som mange sikkert tænker: Når man ikke vil tale med bagmandspolitiet, er det sikkert fordi , man har noget at skjule, som ikke bør skjules. Og det kan vi ikke som fagforening for embedsmænd sidde stille på og se på uden at reagere," siger Per Hansen.

Udenrigsministeriet afviser at ændre holdning i sagen.

[email protected]

Kilde: