DI vil slanke den offentlige sektor

Hvis Danmark ikke skal sakke agter ud i globaliseringen, skal skatten på den sidst tjente krone ned

Slettet Bruger,

23/04/2008

Hvis Danmark ikke skal sakke agter ud i globaliseringen, skal skatten på den sidst tjente krone ned. Men det er uklogt at gøre det, som Socialdemokraterne ønsker det: ved at hæve andre skatter. Det mener Dansk Industri, der i går præsenterede organisationens globaliseringsredegørelse for 2008.

"De fleste analyser tyder på, at det er selvfinansierende at sænke skatten på en ekstra arbejdstime, men der er et 'time-lag', før det sker, og i den periode skal man have skaffet finansiering. Vi er ikke det mindste i tvivl om, at det kan lade sig gøre, også uden at finde nye skatter. Der har i de seneste mange år været en større vækst i de offentlige udgifter end budgetteret, og kommunernes ressourceforbrug varierer dramatisk, så her er ganske meget at hente," siger DI's formand, Hans Skov Christensen, ifølge Børsen.

Ifølge beregninger foretaget af DI vil det offentlige kunne spare i omegnen af 25 mia. kr. om året, hvis alle kommuner og sygehuse bliver lige så effektive som den mest effektive fjerdedel.

DI lægger sig dermed i kølvandet på de Konservative, der i mandags åbnede for at finansiere lavere skatter gennem brugerbetaling og en slankere offentlig sektor. Forslaget er blevet positivt modtaget af Ny Alliance og de Radikale, men har fået den kolde skulder af Dansk Folkeparti og Socialdemokraterne.

[email protected]

Kilde: