DI: Udlændinge gider ikke betale skat i Danmark

Slettet Bruger,

13/08/2007

Af Ole Birk Olesen

Der er en grel modsætning mellem statsminister Anders Fogh Rasmussens ambitioner om at få flere dygtige og flittige udlændinge til at arbejde i Danmark, og så hans planer om at reservere kommende skattelettelser til de lave indkomsttrin.

For ifølge Dansk Industri er det netop de høje margilskatter i toppen af indkomstskalaen, som gør det svært at få udlændinge til at arbejde i Danmark.

"Det er svært at tiltrække kompetent arbejdskraft fra udlandet, fordi vi har så høj en marginalskat. Det har virksomhederne desværre konstateret gang på gang, og det bliver et stadig større problem, fordi de lande, vi konkurrerer om den kompetente arbejdskraft med, nedsætter deres marginalskatter. Så det bliver faktisk mindre og mindre attraktivt at komme til Danmark, og derfor er vi nødt til at fjerne mellem- og topskatten," siger vicedirektør Tine Roed fra Dansk Industri til 180Grader.dk.

25 procent i England
Der tales om at åbne Danmark for arbejdstagere, som tjener fra 300.000 og op til 450.000 - mange af dem betaler jo slet ikke topskat. Har det så alligevel en relevans?
"Når man tjener 300.000, så er man lige under det skattetrin, hvor man bliver ramt af topskatten. Man ved altså, at man ikke kan fortsætte op af lønstigen uden at skulle betale 63 procent i skat, og det kan derfor ikke betale sig at lægge en ekstra arbejdsindsats i Danmark, når man ved, at skatteprocenten i f.eks. England er på 25."

Kender man godt til forskellen på beskatning i England og Danmark, hvis man kommer fra f.eks. Polen?
"Ja, vi har arbejdet meget på at få kompetent arbejdskraft fra Polen til Danmark, og rygterne om det danske skattesystem kender de godt. De ved godt, hvordan det fungerer. De folk betaler måske ikke topskat, men de betaler stadig 48-50 procent i skat i Danmark, hvilket gør, at de bliver stillet betydeligt dårligere her end i andre lande," siger Tine Roed.

[email protected]

Kilde: