DI: Regeringens politik forgylder ikke rige

Af Ole Birk OlesenDen gevinst, som de 10 procent rigeste danskere har kunnet høste af den borgerlige regerings skattepolitik, er 15 gange større en...

Slettet Bruger,

18/02/2008

Af Ole Birk Olesen

Den gevinst, som de 10 procent rigeste danskere har kunnet høste af den borgerlige regerings skattepolitik, er 15 gange større end gevinsten for de 10 procent fattigste. Det har Arbejderbevægelsens Erhvervsråd regnet ud, men det er kun det halve billede, påpeger Dansk Industri nu overfor 180Grader.dk.

Hvis man tager de forøgede offentlige udgifter, som regeringen har gennemført siden 2001, med, så er skævheden nemlig meget mindre.

"Hvis vi antager at alle danskere har fået samme gavn af det øgede offentlige forbrug - at gavnen er ligeligt fordelt efter indkomstgrupper - så giver det ca. 5.000 kr. mere i offentlig service pr. dansker siden 2001," siger skattepolitisk konsulent Jacob Bræstrup fra Dansk Industri.

Lægges disse 5.000 kroner oven i den lettede skat, så får man, at de 10 procent rigeste kun har fået fire gange mere fra den borgerlige regering end de 10 procent fattigste. Og det vel at mærke selvom de rigeste bærer en meget større skattebyrde.

De rigeste 10 procent betaler således en tredjedel af indkomstskatterne i Danmark, mens de fattigste 10 procent omvendt kun betaler en tusindedel af indkomstskatterne. Det har Skatteministeriet regnet ud.

[email protected]

Kilde: