DF vil have mere faglighed og historie i gymnasiet

Slettet Bruger,

24/10/2007

Af Morten Løfberg

Uddannelsesordfører Martin Henriksen fra Dansk Folkeparti har længe været en arg modstander af gymnasiereformen fra 2003. Derfor går han nu til valg på en ny gymnasiereform og opfordrer regeringen til sammen Dansk Folkeparti at at gøre en gymnasiereform til en del af den kommende valgkamp.

"Jeg tror Bertel Haarder og De Konservative er enige med os, og hvis de går til valg på en ny reform, kan vi uden problemer opsige forliget efter et valg," siger Martin Henriksen til 180Grader.dk

Det nuværende forlig på gymnasieområdet har DF og regeringen indgået sammen med S, SF og det Radikale Venstre. Og oppositionspartierne har bremset Martin Henriksens ønske om en stærkere faglighed og en styrket historieundervisning, mener han.

"Reformen fra 2003 har vi lappet så meget på, at det slet ikke giver mening at fortsætte i samme spor. Helt konkret vil vi have de studerende til at vælge flere naturvidenskabelige fag og flere sprogfag i stedet for kun engelsk. Vi vil have skubbet de tværfaglige forløb til sidst i skoleforløbet og vi vil hjertens gerne have en opjustering af af historiefaget," forklarer Martin Henriksen om baggrunden for reformønsket.

Kilde: