DF vil have indflydelse på EU-politik

Debatten om EF-domstolens får nu DF til at kræve indflydelse på det område, hvor partiet og regeringen altid har haft de største vanskeligheder ved...

Slettet Bruger,

03/08/2008

Debatten om EF-domstolens får nu DF til at kræve indflydelse på det område, hvor partiet og regeringen altid har haft de største vanskeligheder ved at se ens på tingene, nemlig europa-politikken.

"Vi kan ikke fortsat have en situation, hvor regeringen laver indenrigspolitik med Dansk Folkeparti og sikrer sin EU-politik med opbakning fra venstrefløjen. Den nyligt afsagte dom viser, at en sådan opdeling ikke længere er mulig. Derfor skal Dansk Folkeparti have indflydelse på Danmarks linje over for EU," skriver DF's gruppeformand Kristian Thulesen Dahl i en pressemeddelelse.

Han sender samtidig en klar opfordring til V og K om at bruge situationen tilat gøre op med årtiers ukritisk begejstring for EU.

"Ja-siden har fornægtet EF-Domstolens rolle i årevis. Domstolen har siden tresserne haft til opgave at føre en aktivistisk linje, hvor man virker for mere EU-integration og fortolker alle beslutninger så vidtgående som overhovedet muligt. Vi ser udslaget af den tankegang med EF-Domstolens fortolkning af opholdsdirektivet,"skriver Kristian Thulesen Dahl.

[email protected]Kilde: