DF vil have brugerbetaling for spindoktorer

Regeringen kan ikke komme uden om at oplyse, hvor meget de ministerielt ansatte "særlige rådgivere" arbejder for regeringspartierne Venstre og Det ...

Slettet Bruger,

28/10/2008

Regeringen kan ikke komme uden om at oplyse, hvor meget de ministerielt ansatte "særlige rådgivere" arbejder for regeringspartierne Venstre og Det Konservative Folkeparti, mener Dansk Folkeparti næstformand, Peter Skaarup, ifølge Ritzaus Bureau. Statsministeriet og flere andre ministerier nægter ellers at fremkomme med oplysningerne, men det skal de ifølge loven, mener han i lighed med flere eksperter.

Samtidig synes Peter Skaarup, at det vil være en god idé, hvis Venstre og de Konservative begynder at betale for den spindoktor-service, som de modtager af de skatteyderbetalte rådgivere.

"Spindoktorerne er ansat af ministerierne. Det ser ud, som om de også er involveret i valgkampene. Derfor må man lave en opdeling, så ministerierne betaler arbejde for dem, mens partierne selv betaler arbejde, der vedrører valgkampen," siger Peter Skaarup til Ritzau.

[email protected]

Kilde: