DF vil give 5 mia. til offentligt ansatte

Slettet Bruger,

02/08/2007

Plejepersonale, der i juni nedlagde arbejdet, skal belønnes. Det mener Dansk Folkeparti, der vil give 5 mia. kr. væk til højere lønninger for offentligt ansatte. Arbejdsmarkedets parter må selv bestemme, hvordan pengene skal fordeles, men Dansk Folkeparti vil øremærke nogle af pengene til højere løn til social- og sundhedsansatte.

"Det er nødvendigt at løfte lønniveauet med 5 mia. kr. i den offentlige sektor over de næste fire til fem år. Vi vil forpligte os til at komme med en ekstraordinær pose penge i en ekstraordinær situation, hvor der mangler arbejdskraft," siger DF's gruppeformand, Kristian Thulesen Dahl, til Jyllands-Posten.

"De er blevet bange for folket"
Hos de kommunale arbejdsgivere tager man gerne imod pengene, men Dansk Folkeparti kan godt glemme alt om at bestemme, hvad de skal bruges til.

"Folketinget må have tillid til, at vi kan forvalte en pose penge mindst lige så forstandigt, som Folketinget kan. Jeg opfatter det som hykleri, når partierne har så travlt med at smide penge efter os, fordi nogle lønmodtagere har været på barrikaderne for mere i løn. Ved sidste overenskomst var Folketinget dybt optaget af, at vi overholdt den økonomiske ramme, men nu er de blevet bange for folket," siger Herlev-borgmester Kjeld Hansen (S), næstformand for KL's Løn- og Personaleudvalg.

V og K afviser
Forslaget afvises af begge regeringspartier, som mener det underminerer den danske aftalemodel.

"Med forslaget går DF ind og blander sig i den danske model, og det ønsker vi ikke fra Venstres side. Det er et overenskomstspørgsmål for arbejdsmarkedets parter," siger politisk ordfører Troels Lund Poulsen (V).

Det bakkes op af De Konservatives politiske ordfører Pia Christmas Møller.

"Uanset lyrikken foregriber DF overenskomstsforhandlingerne, og det vil jeg advare stærkt imod."

[email protected]

Kilde: