DF vil forbyde bander

Den seneste tids skudopgør mellem rocker- og indvandrerbander har fået Dansk Folkepartis næstformand og retsordfører, Peter Skaarup, til at trække ...

Slettet Bruger,

21/09/2008

Den seneste tids skudopgør mellem rocker- og indvandrerbander har fået Dansk Folkepartis næstformand og retsordfører, Peter Skaarup, til at trække et opsigtsvækkende forbudsforslag op af hatten: Det skal være ulovligt at være bandemedlem. Det vil nemlig gøre det muligt at få bandemedlemmerne væk fra gaden, selvom man ikke kan bevise, at de har begået kriminelle handlinger. Det oplyser DR.

"Selv om man ikke kan bevise, at det enkelte bandemedlem affyrede pistolen, så skal vi altså have en ny nul-tolerance, der gør at man kan straffes alene for at være medlem. Det betyder også, at hvis man er indvandrerbandemedlem og ikke er dansk statsborger, så skal man kunne udvises," siger Peter Skaarup til DR.

Peter Skaarup mener ikke, at politiet vil få svært ved at løfte bevisbyrden, da de allerede nu har utrolig meget information om banderne og deres medlemmer.

"Vi har i retsudvalget fået oplysninger om, hvor mange medlemmer de enkelte bander har. Derfor tror jeg, at politiet i den her tid vil kunne indsamle det materiale, der skal til, for at vi kan komme omkring ved de her bander," siger han til DR.

For nylig udtalte Københavns politidirektør Hanne Bech Hansen til Berlingske Tidende, at politiet i forvejen har den "nødvendige lovhjemmel" til at bekæmpe banderne.

[email protected]

Kilde: