DF stemmer oftest alene

17 gange i det seneste folketingsår har Dansk Folkepartis medlemmer som de eneste trykket på ja-knappen, når et af partiets lovforslag har været ti...

Slettet Bruger,

14/07/2008

17 gange i det seneste folketingsår har Dansk Folkepartis medlemmer som de eneste trykket på ja-knappen, når et af partiets lovforslag har været til afstemning i Folketinget. Dermed overtager DF pladsen som det parti, der oftest stemmer alene fra Enhedslisten, der elles nærmest har haft patent på den siden 2001. Det skriver altinget.dk, der har haft analyseinstituttet Kaas og Mulvad til at gå folketingsafstemningerne igennem.

"Vi vil selvfølgelig meget gerne have flertal for vores forslag. Men vi stiller også forslag for at skabe debat, og så tror vi, at der på et tidspunkt vil være flertal for vores forslag," siger Pia Kjærsgaard til altinget.dk.

13 ud af de 17 forslag er på rets- eller integrationsområdet. Og det er bestemt ingen tilfældighed, siger DF-formanden.

"Vi vil gerne vise, hvilke værdier vi står for. At det især er retspolitik, er ikke noget tilfælde. Det falder tilbage på justitsministeren. Vi er meget irriteret over, at hunikke imødegår vores forslag. Hun er alt for tilbøjelig til at være tilbageholdende med at stramme retspolitikken, også i forhold til emner, som befolkningen er meget optaget af. Jeg er sikker på, at spurgte man befolkningen, så ville der være flertal for vores stramme retspolitiske kurs til for eksempel at sænke den kriminelle lavalder," vurderer Pia Kjærsgaard over for altinget.dk.

[email protected]

Kilde: