DF sikrer millioner til bedre paskontrol

Den danske paskontrol har indtil nu ikke været i stand til at scanne pas i Interpols register, men kun kunne kontrollere om passet er meldt savnet ...

Slettet Bruger,

08/11/2009

Den danske paskontrol har indtil nu ikke været i stand til at scanne pas i Interpols register, men kun kunne kontrollere om passet er meldt savnet eller stjålet i land, der er med i Schengen-samarbejdet. Dermed kan kriminelle eller terrorister fra For eksempel USA, Canda og England uhindret rejse ind i Danmark, medmindre pasbetjentene selv fatter mistanke.

Derfor har Dansk Folkeparti stillet krav om nye passcannere i lufthavnene, et krav der blev efterkommet i forbindelse med finanslovsforhandlingerne i går. Det skriver politiken.dk.

"Fremover kan politiet langt bedre kontrollere de personer og de pas, der kommer ind i landet. Og i en tid, hvor vi har terrorister, der kommer til Danmark med planer om at udøve terrorisme mod Jyllands-Posten, skal vi udvise rettidig omhu med vores grænsekontrol," siger DF's retsordfører og næstformand Peter Skaarup til politiken.dk.

Udover lufthavnspolitiet skal det nu også undersøges, om der kan installeres mobile skannere i landets patruljevogne, så politifolk kan kontrollere mistænkelige personer, de stopper på gaden.

[email protected]

Kilde: