DF sår tvivl om nødvendighed af kreditpakke - men pengene skal bruges alligevel

Den 5 mia

Slettet Bruger,

03/09/2009

Den 5 mia. kr. store kreditpakke, som regeringen lovede erhvervslivet i starten af august, risikerer at skrumpe markant under de kommende politiske forhandlinger,skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.

Regeringens trofaste støtteparti, Dansk Folkeparti, sår nu tvivl om, hvorvidt der er behov for hele pakken - eller om den skal barberes ned, så nogle af milliarderne kan bruges andre steder:

"Vi skal gøre det nødvendige, fremfor bare at gøre noget for at vise handlekraft over for en venstrefløj, der råber på vækstpakker hele tiden. Der, hvor vi er enige med regeringen i, at der er et behov, er blandt nystartede virksomheder og iværksættere. Men vi har fået forelagt tal blandt andet fra Nationalbanken, som viser, at kreditgivningen for eksisterende virksomheder ikke er så katastrofal, som det har været udstillet," siger DF-finansordfører Kristian Thulesen Dahl til Jyllands-Posten.

Han vil derfor have undersøgt, om pakken kan målrettes bedre til de konkrete behov. En mere målrettet pakke kan også betyde en mindre pakke, siger han:

"Hvis vi kan målrette pakken bedre, så behøver den måske ikke koste 5 mia. kr. Og så kan vi frigive nogle penge, som vi kan bruge på en bedre måde, ikke mindst til de mennesker i samfundet, der er kommet i klemme under krisen," siger Thulesen Dahl.

Partiet ser gerne, at der f.eks. bliver afsat penge til at hjælpe unge nyuddannede, der risikerer at gå direkte fra studiet og ud i ledighedskøen. De skal have lov til at forlænge studietiden. Samtidig vil partier gerne undersøge, om man kan hjælpe medarbejderne på Lindøværftet på Fyn, som på grund af manglende ordrer skal lukkes. Det kunne ske ved, at staten gav tilskud til at lave miljøvenlige ombygninger af skibe.

[email protected]

Kilde: