DF overvejer forbud mod købesex

Skal det være kriminelt at købe en ydelse som sex? Det har venstrefløjen i Folketinget længe ment, og Dansk Folkeparti melder nu ud, at de vil kigg...

Slettet Bruger,

07/03/2008

Skal det være kriminelt at købe en ydelse som sex? Det har venstrefløjen i Folketinget længe ment, og Dansk Folkeparti melder nu ud, at de vil kigge på sagen. Den overraskende udmelding kan bane vejen for en kriminalisering af de prostitueredes kunder. Det skriver Berlingske Tidende i dag.

Folketingets Socialudvalg skal efter sommerferien til Sverige for at se på de svenske erfaringer med kriminalisering af sex-kunder. Efter besøget vil Dansk Folkeparti tage sin endelige beslutning.

"Man skal gå meget til bunds i dette. Der er ting, som peger i både den ene og den anden retning. Som det ser ud nu, så heller jeg mest til, at det ikke skal forbydes," siger DF's formand for Folketingets Socialudvalg, Christian H. Hansen, til Berlingske Tidende.

Dermed kan et flertal begynde at tegne sig. SF og Enhedslisten har tilsluttet sig en kriminalisering, mens Socialdemokraterne mangler endelig afklaring. Mette Frederiksen, der begyndte debatten om, at Danmark skal kopiere den svenske model, har flere støtter internt i partiet, men sagen er sendt i udvalg, og partiet har endnu ingen officiel holdning til sagen.

Kvindekamp
I morgen er det kvindernes såkaldte "internationale kampdag" og adskillige ventrefløjsorganisationer, med Dansk Kvindesamfund i spidsen, arbejder for en kriminalisering gennem hjemmesiden tagstillingmand.dk.

Samtidig har luderne selv dannet foreningen Sexarbejdernes Interesse Organisation (SIO), der arbejder imod en kriminalisering af deres kunder.

Til dem siger Christian H. Hansen:

"Jamen, de har deres personlige frihed. Og vi skal lytte til deres forening, og så må vi se, om de kan få os overbevist om, at vi ikke skal lave et forbud. Det, som gør mig ondt, er de situationer, hvor kvinder bliver tvunget ud i det. Jeg kan godt være bange for, at et totalforbud kan betyde flere voldtægter. Omvendt ser vi prostituerede blive misbrugt af bagmænd. Vi må nu lytte," siger han til Berlingske Tidende, og tilføjer, at de altså ikke har påvirket ham endnu.

[email protected]

Kilde: