DF og Khader vil have Wilders og Hirsi Ali til konference om ytringsfrihed

Når regeringen i foråret inviterer til konference om ytringsfrihed i Danmark bliver det måske med gæster, der kan bringe bloget i kog hos både forb...

Slettet Bruger,

28/01/2009

Når regeringen i foråret inviterer til konference om ytringsfrihed i Danmark bliver det måske med gæster, der kan bringe bloget i kog hos både forbenede islamister og mere moderate muslimer. Løsgængeren Naser Khader, som fik idéen til konferencen, vil nemlig invitere den hollandske islamkritiker Ayaan Hirsi Ali med, og Dansk Folkeparti ønsker at sætte politikeren og filmmageren Geert Wilders på gæstelisten. Det skriver Jyllands-Posten.

"Hvis Dansk Folkeparti ønsker Geert Wilders med, er det fint for mig. Jeg har også tænkt mig at invitere Ayaan Hirsi Ali, og jeg synes ikke, at hun har sagt mange ting, der adskiller sig fra Geert Wilders," siger Naser Khader til avisen.

Konferencen forventes af finde sted i april, og Dansk Folkeparti insisterer på at invitere Wilders, som statsminister Anders Fogh Rasmussen lagde afstand til, da dennes islamkritiske film blev udsendt. Fogh talte dengang om, at filmen indeholdt "nedsættende udtalelser om muslimer".

[email protected]

Kilde: