DF kræver "vækstpakke" til otte mia. kr.

Alt tegner til, at regeringen og Dansk Folkeparti bliver enige om at pumpe op mod 8 milliarder ud til renovering af skoler, sygehuse og veje på næs...

Slettet Bruger,

06/11/2009

Alt tegner til, at regeringen og Dansk Folkeparti bliver enige om at pumpe op mod 8 milliarder ud til renovering af skoler, sygehuse og veje på næste års finanslov, skriver Politiken fredag.

Ifølge Dansk Folkeparti er der fortsat brug for at sparke gang i dansk økonomi, selv om statsbudgettet nærmer sig et minus på 90 milliarder. Det understreger partiets finansordfører, Kristian Thulesen Dahl, før weekendens afgørende forhandlinger med regeringen.

"Der er behov for og plads til, at vi sætter gang i initiativer, som sætter mere gang i dansk økonomi. Vi anerkender, at underskuddet for næste års statsbudget er meget stort, og derfor er vores tilgang, at det, vi sætter i gang ekstra, det skal være ting, vi alligevel ville lave på et senere tidspunkt. Det er det, som skal sikre, at vores initiativer er økonomisk holdbare", siger Kristian Thulesen Dahl til Politiken og fortsætter:

"Vi anerkender, at der er en fare for overophedning i økonomien, men vi mener ligesom vismændene, at der fortsat er plads til investeringer. Og så ved vi jo, at der vil være en stigning i arbejdsløsheden næste år, og derfor er det vores opfattelse, at der er brug for yderligere tiltag."

[email protected]

Kilde: