DF kræver svar fra Fogh: Euroafstemning eller ej?

Dansk Folkepartis EU-ordfører, Morten Messerschmidt, kræver nu, at statsminister Anders Fogh Rasmussen en gang for alle fortæller den danske befolk...

Slettet Bruger,

31/10/2008

Dansk Folkepartis EU-ordfører, Morten Messerschmidt, kræver nu, at statsminister Anders Fogh Rasmussen en gang for alle fortæller den danske befolkning, hvornår han planlægger en afstemning om euroen.

"Statsministeren udnytter skammeligt den øjeblikkelige økonomiske krise til at indlede en skræmmekampagne for at få den danske befolkning til at forkaste kronen, og det sker med argumenter, der er helt ude i skoven," siger Morten Messerschmidt.

Morten Messerschmidt nævner blandt andet, at Anders Fogh Rasmussen har udtalt, at det er nødvendigt med en hurtig afstemning, når SF og regeringen er blevet enige om grundlaget for en afstemning om euroen for "at undgå pres mod kronen".

"Statsministeren forsøger at skræmme danskerne til at acceptere en lynhurtig afstemning ved at true os med en økonomisk nedsmeltning. Der er ganske enkelt mere basarsælger end statsmand over statsministeren i øjeblikket," siger Morten Messerschmidt.

Han vil have Anders Fogh Rasmussen til fastsætte en afstemningsdato nu, hvis statsministeren har tænkt sig, at der skal være en afstemning:

"I stedet for at holde befolkningen for nar for derefter at udskrive en afstemning med så kort varsel, at det er umuligt at få en demokratisk debat om de omkostninger i form af prisstigninger og tab af økonomisk og politisk selvbestemmelse, som en afskaffelse af kronen uvægerligt fører med sig," siger Morten Messerschmidt.

[email protected]

Kilde: