DF kræver nyt bandekontor

Banderne opruster og styrkere deres organisationer, mens regeringen famler rundt

Slettet Bruger,

18/10/2009

Banderne opruster og styrkere deres organisationer, mens regeringen famler rundt. Derfor er derbehov for en styrket indsats mod bandekriminaliteten i form af et særlig bandekontor, der samler ekspertise fra Justitsministeriet, Socialministeriet og Integrationsministeriet, mener Dansk Folkeparti ifølge berlingske.dk.

Forbilledet er amerikansk og inspirationen er blandt andet hentet på en DF-studietur til Los Angeles.

"Når banderne opruster, så må regeringen også opruste. Ministerierne sender bare bolden videre til hinanden. Vi vil have en bedre styring og en mere effektiv indsats, og det bliver et krav til finanslovsforhandlingerne," siger DF's retsordfører Peter Skaarup til berlingske.dk.

Justitsminister Brian Mikkelsen er ikke afvisende over for det nye bandekontor.

"Alle gode ideér tager vi imod, og det er en udfordring at få alle ministerier, kommuner og politi til at samarbejde, men med de 40 nye tiltag, vi lavede i sidste uge, så er vi allerede langt," siger justitsministeren til berlingske.dk.

Kravet om en øget indsats mod bandekriminaliteten kommer efter nye opgørelser, der viser, at antallet af skyderier på åben gade er eksploderet. Hvor der i 2007 var 28 skyderier, var tallet året efter vokset til 167, hvoraf politiet vurderer, at de 76 af dem er relateret til bander og rockere.

[email protected]

Kilde: