DF kræver ministeriekonsulent fyret for kasketroderi

Dansk Folkeparti opfordrer nu Udenrigsministeriet til at undlade at benytte Fathi El-Abed som konsulent fremover

Slettet Bruger,

28/04/2009

Dansk Folkeparti opfordrer nu Udenrigsministeriet til at undlade at benytte Fathi El-Abed som konsulent fremover. Det skriver berlingske.dk. Hidtil har han været kontraktansat til at hjælpe med dialogmøder i Mellemøsten, mens han til daglig er formand for Dansk-Palæstinensisk Venskabsforening og desuden en af topkandidaterne for Socialistisk Folkeparti ved det kommende valg til Europaparlamentet.

"Jeg synes, det er noget værre rod. Er det så SFs politik han tager ud med," spørger DF's Martin Henriksen på berlingske.dk.

Det er særligt El-Abes udtalelser om Søren Espersen efter sidste uges PET-konference, der falder Martin Henriksen for brystet. Espersens kommentar om, at islam og demokrati er uforenelige størrelser, var en "ren provokation" blev El-Abed citeret i egenskab af såvel SF-politiker som konsulent for Udenrigsministeriet.

"Det bekræfter mig i, at det er ude i hampen, når han ikke kan finde ud af, at skelne sine politiske holdninger i SF fra det virke han har som repræsentant for Udenrigsministeriet. Jeg har svært ved at se, hvad han kan bidrage med," siger Martin Henriksen.

El-Abed selv ser ikke noget problem i de mange kasketter. Når han er på rejse for Danmark optræder han 100 procent loyalt, bedyrer han.

"Han skulle bare vide, at jeg flere gange har forsvaret Dansk Folkeparti, og forklaret at partiet ikke er racistiske, men blot har stærke meninger," siger Fathi El-Abed til berlingske.dk.

Den konservative udenrigsordfører Tom Behnke forstår heller ikke Henriksens angreb.

" I Danmark har vi ikke "berufsverbot". Man står ikke og læser i partibøger, når man ansætter folk. Hverken i det private eller i det offentlige. Enhver har ret til og adgang til et job efter kvalifikationer og ikke efter partitilhørsforhold. Derfor mener jeg, at kritikken er skudt over målet," siger Behnke til Ritzau.

Kilde: