DF forventer afvikling af vindmøllestøtte efter 2012

En udtalelse fra Venstres energi- og klimaordfører Lars Christian Lilleholt om, at milliardstøtten til vindmøller på land skal skæres væk, vækker g...

Slettet Bruger,

18/09/2009

En udtalelse fra Venstres energi- og klimaordfører Lars Christian Lilleholt om, at milliardstøtten til vindmøller på land skal skæres væk, vækker glæde i Dansk Folkeparti. Gruppeformand og finansordfører Kristian Thulesen Dahl forventer nu, at støtten kan skæres væk efter 2012, skriver Jyllands-Posten.

"Forbrugerne har nu i 29 år betalt store ekstraregninger for deres el ud fra et ideologisk ønske om at fremme opstillingen af vindmøller. Vi vil tage Venstre på ordet, og vi forventer dermed ved udløbet af energiaftalen i 2012 at indgå en ny aftale, hvor støtten til vindmøller på land udfases," siger Kristian Thulesen Dahl til avisen.

På venstrefløjen er man dog ikke glad.

"Venstres såkaldte grønne omvendelse er i dag blevet afsløret som rent fup. Det er et fuldstændigt forkert signal at sende så kort tid før det ekstremt vigtige klimatopmøde i København," siger klima- og miljøordfører Mette Gjerskov fra Socialdemokraterne til Jyllands-Posten.

[email protected]

Kilde: