DFer holdt møder med firmaer - og bad dem derefter om penge

Dansk Folkepartis Jørn Dorhmann har ved flere lejligheder præsenteret danske virksomheder for sit ønske om støtte til at føre valgkamp

Slettet Bruger,

30/11/2008

Dansk Folkepartis Jørn Dorhmann har ved flere lejligheder præsenteret danske virksomheder for sit ønske om støtte til at føre valgkamp. Et ønske, der er blevet udtrykt i umiddelbar forlængelse af de møder, som Dohrmann har holdt med firmaerne om aktuelle sager af stor vigtighed for dem. Det skriver BT. Sagerne stammer tilbage fra 2006, hvor Dansk Folkeparti overvejede at stemme for en lovgivning, der tillod varehuse på over 3.000 kvadratmeter.

Efter et møde med COOP, der var modstander af lovændringen, gav Dohrmann sit visitkort påført kontonummeret til "Dansk Folkepartis bidragskasse" med ordene:

"Støtter I partier? Med de store valgkredse er det blevet dyrt at føre valgkamp."

Også John Wagner fra De Samvirkende Købmænd har ifølge BT fået opfordringen til at støtte DF efter et møde om lovforslaget.

Dohrmann selv afviser at den økonomiske støtte skulle sammenkobles med politiske ydelser fra DF.

"Jeg har givet flere det visitkort. Der er ingen tvang i det. Der er ingen, der skal føle sig forpligtet af nogen art," siger Dohrmann til BT.

Jørn Dohrmann fik tilbage i 2005 stillet en motorcykel gratis til rådighed af den danske Suzuki-importør, samme dag som han i en pressemeddelse fra Motorcykelimportørernes Forening om "branchens dårlige vilkår" blev præsenteret som en af de politikere, der med glæde kørte på motorcykel. Senere afleverede Dohrmann Suzuki'en tilbage.

[email protected]

Kilde: