DF beskylder dommere og anklagere for at obstruere knivforbud

Det er slet ikke folketingsflertallets våbenlov, den er gal med, når almindelige og ellers lovlydige menneske kommer i fængsel for at have f

Slettet Bruger,

11/09/2009

Det er slet ikke folketingsflertallets våbenlov, den er gal med, når almindelige og ellers lovlydige menneske kommer i fængsel for at have f.eks. en hobbykniv i bilen. Det er i virkeligheden dommerne og anklagemyndigheden, der optræder "mærkeligt", mener Dansk Folkepartis retsordfører, Peter Skaarup, ifølge Altinget.dk.

"Det kunne ligne en obstruktion af våbenloven. Det er i hvert fald meget mærkeligt, at anklagemyndigheden og dommerne optræder på denne her måde," siger Skaarup til Altinget.dk og fortsætter:

"Man får en mistanke om, at der er nogle jurister, der er trætte af, at politikerne kritiserer domstolene, og at dommere eller anklagemyndighed vil bruge denne lejlighed til at vise, at det går helt galt, hvis politikerne lovgiver meget detaljeret."

Peter Skaarup undrer sig især over anklagemyndighedens optræden. For i de tre aktuelle sager, hvor der er blevet dømt ubetinget fængsel for at glemme en kniv i bilen, blev der i alle tilfælde kun dømt bødestraf i byretterne. Herefter ankede anklagemyndigheden for at få skiftet bødestraffen ud med fængsel - hvad der altså lykkedes i landsretterne.

"Anklagemyndigheden burde vide, at det aldrig har været lovgivernes intention at sætte folk i fængsel, fordi de har glemt en kniv efter en fisketur," siger Peter Skaarup.

Klik her for at læse mere på Altinget.dk

[email protected]

Kilde: