DF afviser skattereform

Slettet Bruger,

23/11/2007

En kommende skattereform bliver uden stemmer fra Dansk Folkeparti. Det fastslår gruppeformand Kristian Thulesen Dahl i Børsen i dag.

"Vi gik til valg på at fastholde skattestoppet. Og vi har i sinde at holde vores valgløfte. Skattestoppet skal holdes. Derfor er det svært at se, at det er muligt i denne her valgperiode at leve en egentlig skattereform," siger han til Børsen.

Suspension af skattestop
Statsministeren slog i går fast, at skattestoppet holdes før og efter en eventuelt skattereform, men under en reform vil skattestoppet være suspenderet. Det vil i princippet sige, at alt - bortset fra ejendomsskatterne - er i spil i reformforhandlingerne, og man kan dermed bryde med rammerne for skattestoppet. Derfor mener Thuelsen Dahl ikke at statsministeren holder sine valgløfter.

"Nej. Det gør han ikke. Han gik til valg på et skattestop. Han gik ikke til valg på en skattereform. Han lægger op til en skattereform. Og det er klart, at det er noget andet, end han sagde i valgkampen," siger Thulesen Dahl.

Hvad skal man gøre?
Dansk Folkeparti har været tilhænger af skattestoppet, som partiet mener skaber tryghed i befolkningen. En tryghed som Kristian Thulesen Dahl nu mener, at statsministeren sætter over styr.

"Forslaget om en skattereform skaber usikkerhed og utryghed. Mange familier vil ikke ane, om de skal investere i fast ejendom og på hvilke præmisser. Skal man spare op? Skal man øge sit forbrug? Hvad har man råd til? Det er usikkert for den enkelte familie, så længe politikerne diskuterer skattereform, og folk ikke aner, hvad sådan en reform kommer til at indeholde. Så hvis du spørger, om skattestoppet vil være svækket i forbindelse med, at man laver en skattereform og i perioden efter, så er svaret ja," siger Thulesen Dahl til Børsen.

[email protected]

Kilde: