DF advarer regeringen mod at hæve boligskatter

Regeringen vil ikke garantere, at man ikke vil hæve boligskatterne, når den nyligt nedsatte skattekommission fremlægger sine forslag

Slettet Bruger,

12/01/2008

Regeringen vil ikke garantere, at man ikke vil hæve boligskatterne, når den nyligt nedsatte skattekommission fremlægger sine forslag. Det møder kritik fra Dansk Folkepartis leder, Pia Kjærsgaard, der finder det "overraskende", når regeringen under valgkampen nu lovede boligejerne, at de var fredede. Det siger hun til Berlingske Tidende.

"Jeg kan godt forstå, at der sidder nogle boligejere og føler sig usikre, og det er jo netop det, regeringen har advaret imod: Den der utryghed, der opstår så snart der er den mindste tendens til en hårdere beskatning. Det er noget af en chancesejlads," siger Pia Kjærsgaard til Berlingskes Tidende.

Arbejdsro
Hos Socialdemokraterne mener man heller ikke, at boligskatterne skal stige. Men skattekommissionen skal også have arbejdsro, fastslår skatteordfører Nick Hækkerup.

"Socialdemokraternes holdning er, at boligskatterne ikke skal stige. Men kommissionen skal have lov at lave sit arbejde og tænke sine tanker, uden at vi lægger alle mulige begrænsninger ned over," siger han til Berlingske Tidende.

Skatteminister Kristian Jensen (V) var i går ude og love, at man ikke har i sinde at røre ved ejendomsskatterne. Men fuldgyldige garantier kunne man ikke få, for at rentefradraget og grundskylden går fri.

[email protected]

Kilde: