DF: Vold mod betjente skal give mindst et år i fængslet

Dansk Folkeparti foreslår nu en minimumsstraf på et år for vold mod politibetjente i tjeneste, skriver Berlingske Tidende

Slettet Bruger,

25/08/2009

Dansk Folkeparti foreslår nu en minimumsstraf på et år for vold mod politibetjente i tjeneste, skriver Berlingske Tidende. Forslaget kommer, efter at en betjent i weekenden fik et spark i maven af en 35-årig mand i forbindelse med en visitation på Nørrebro.

"Vi skal udvise en nul-tolerance over for dem, som angriber politiet. Fordelen ved minimumsstraffe på et år er, at det dermed står krystalklart for enhver, at det skal man ikke gøre," siger DF-retsordfører Peter Skaarup til Berlingske Tidende.

Regeringen har tidligere hævet straffen for vold begået i forbindelse med bandeopgør, så straffen for vold mod betjente fordobles. Men det er ifølge Peter Skaarup ikke nok.

"En fordobling fra en til to måneder batter ikke rigtigt noget," siger han.

Regeringspartierne vil vente på anbefalingerne fra Straffelovrådet, der i øjeblikket undersøger begrebet minimumsstraf.

"Vi skal ikke begynde at snakke om minimumsstraffe på det ene og andet. Vi skal have fagfolk til at se på det her område, før vi laver noget nyt," siger Venstres retsordfører, Kim Andersen, til Berlingske Tidende.

[email protected]

Kilde: