DF: Udviste kan da bare klage til ministeriet

Det bliver ikke med Dansk Folkepartis velsignelse, at de terrormistænkte tunesere bliver stillet for en dommer, før de udvises

Slettet Bruger,

14/02/2008

Det bliver ikke med Dansk Folkepartis velsignelse, at de terrormistænkte tunesere bliver stillet for en dommer, før de udvises. Det slår partiets retsordfører, Peter Skaarup, fast over for politiken.dk.

Integrationsminister Birthe Rønn Hornbech (V) udtrykte tidligere i dag bekymring over udlændingelovens mulighed for en såkaldt administrativ udvisning, hvis en udlænding vurderes som en trussel mod statens sikkerhed. Men den bekymring deles ikke Peter Skaarup.

Tilstrækkelig beskyttelse
"Jeg er ikke enig med hende. Jeg synes, at den nuværende lovgivning, der bygger på en FN-resolution fra 2001, fungerer godt nok. Den giver mulighed for, at de kan rette henvendelse til Integrationsministeriet og til Flygtningenævnet og klage over den afgørelse, der er blevet truffet. Så der er rigeligt med klagemuligheder," siger han til politiken.dk.

Han ser ikke afgørelsen som nogen trussel mod den danske retsstats-tradition.

"Jeg mener ikke, at retssikkerheden er sat ud af kraft. For afgørelsen kan tages op i Flygtningenævnet, hvis man klager over afgørelsen - og det er jo et organ, der er uafhængigt af regeringen. Så disse mennesker får også den beskyttelse, der er nødvendig," siger Peter Skaarup til politiken.dk.

[email protected]

Kilde: