DF: Udlændinge uden arbejde skal kunne udvises

Udlændinge, der ikke gør nok for at blive integreret på arbejdsmarkedet i Danmark, skal kunne udvises, mener Dansk Folkepartis EU-ordfører, Morten ...

Slettet Bruger,

18/11/2008

Udlændinge, der ikke gør nok for at blive integreret på arbejdsmarkedet i Danmark, skal kunne udvises, mener Dansk Folkepartis EU-ordfører, Morten Messerschmidt, ifølge Berlingske Tidende.

"Hvis folk kommer til Danmark og ikke bliver integreret, ikke tager en uddannelse og ikke tager et arbejde, så er det da åndssvagt, at vi skal blive ved med at brødføde dem," siger Messerschmidt til avisen.

Men en sådan politik er ifølge EF-Domstolen, der netop har afsagt dom i en lignende sag fra Tyskland, forbudt.

"Tyskland vil gerne udvise en tyrker, og nu siger EF-Domstolen, at det kan de ikke. Den dom gælder dermed også i Danmark," siger Messerschmidt og fortsætter: "Så selv om vi får regeringen med på at udvise udlændinge, som ligger samfundet til last, så kommer vi ikke langt med det, for det vil være i strid med EU-reglerne."

Morten Messerschmidt ønsker nu, at integrationsminister Birthe Rønn Hornbech tager affære, men hos regeringspartiet de Konservative er man slet ikke enig i, at Danmark skal udvise arbejdsløse udlændinge, selvom EU kunne overbevises om at tillade det.

"Alle kan blive ramt af arbejdsløshed, og derfor bør det, at man ikke har noget job, i sig selv ikke være grund til at udvise folk," siger Helle Sjelle, EU-ordfører for de Konservative.

Også Socialdemokraterne ryster på hovedet.

"Nogle gange har Dansk Folkeparti en kynisme, som ikke er nem at tage alvorlig. Jeg er enig i, at udlændinge skal integrere sig, når de kommer til landet. Men det er en kynisk tankegang, at man vil smide folk hjem, fordi de ikke får et arbejde. Det kan man ikke. Eller det kan man godt, men det bliver ikke med vores støtte," siger S-integrationsordfører Henrik Dam Kristensen til Berlingske Tidende.

[email protected]

Kilde: