DF: Stjålne oplysninger skal bruges - hvis det er lovligt

Dansk Folkeparti går nu muligvis igen sammen med venstrefløjen om at bringe den borgerlige regering i mindretal

Slettet Bruger,

26/02/2008

Dansk Folkeparti går nu muligvis igen sammen med venstrefløjen om at bringe den borgerlige regering i mindretal. Partiet vil nemlig gøre brug af de oplysninger, der er stjålet af en medarbejder i Liechtensteins LGT-bank, til at opspore danskere, der har skjult deres sparepenge i det lille alpeland.

"Vi har overhovedet ikke noget til overs for folk, som unddrager sig beskatning, så man skal tage alle lovlige metoder i brug," siger partiets skatteordfører, Mikkel Dencker, til borsen.dk.

Skatteminister Kristian Jensen siger, at regeringen ikke agter at bruge de stjålne oplysninger, da de efter hans mening er at sammenligne med hælervarer, men med Dansk Folkepartis udmelding risikerer regeringen at komme i mindretal på det synspunkt. Socialdemokraterne og SF har nemlig allerede meddelt, at de ønsker oplysningerne brugt af de danske skattemyndigheder.

Dansk Folkeparti vil dog ifølge borsen.dk først se en juridisk vurdering af, om det i henhold til dansk lov vil være lovligt at gøre brug af oplysningerne. Men det er ikke nok for partiet, at der blev begået en ulovlighed i Liechtenstein for at fremskaffe dem.

[email protected]

Kilde: