DF: Statsstøtte til banker der sænker renten

Dansk Folkepartis finansordfører, Kristian Thulesen Dahl, foreslår nu, at banker, der vil sænke udlånsrenten, skal have del i det eventuelle oversk...

Slettet Bruger,

05/08/2009

Dansk Folkepartis finansordfører, Kristian Thulesen Dahl, foreslår nu, at banker, der vil sænke udlånsrenten, skal have del i det eventuelle overskud fra bankpakke I, der ellers vil gå i statskassen. Det skriver Børsen.

Som bankpakken er skruet sammen, betaler bankerne 15 mia. kr. i gebyr for at have fået en statsgaranti, når der skal ryddes op efter krakkede banker, og hvis de penge ikke bliver brugt op, går resten i statskassen.

"Finansrådet mener jo, at bankpakkerne er frygteligt dyre for bankerne. Men som det ser ud nu, er det langt fra sikkert, at de 15 mia. kr. bliver tabt. Derfor vil jeg foreslå, at hvis bankerne medvirker til, at erhvervskunder bedre kan få lån, og at de kan få det til en rente, der svarer mere til Nationalbankens rentenedsættelser, så kan pengene fra bankpakken blive betalt tilbage til bankerne alt efter, hvordan de har indbetalt penge og ageret på rentenedsættelserne," siger Kristian Thulesen Dahl til Børsen.

[email protected]

Kilde: